ثبت معنوي منشور حقوق بشر کوروش

سيد عليرضا قهاري در گفتگو با ميراث آريا(chtn)با تأکيد بر توجه به ارزش‌هاي معنوي گوهرها و گنجينه‌هاي موجود در ايران، افزود: بسياري از آثار تاريخي باقي مانده در ايران بيشتر از ارزش کالبدي، ارزش معنوي دارند.

وي ثبت منشور حقوق بشر کوروش به عنوان يک اثر معنوي در کشورمان را پيشنهاد کرد و گفت: پس از ثبت ملي آن، براي ثبت معنوي آن در حافظه جهاني يونسکو تلاش شود.

وي با اشاره به الواح پرداخت حقوق به کارگران در زمان کوروش، بيان داشت: اين الواح بيانگر اين است که در دوره ساخت کاخ هاي ايران، کارگران به جاي مزدور و برده بودن حقوق دريافت مي‌کردند که در مقابل امپراطوري آن دوره بسيار پرارزش است.

قهاري اضافه کرد: الواح پرداخت حقوق به کارگران و مسائلي از اين قبيل که نشاندهنده پيشرفت انساني و مدنيت در دو هزار و پانصد سال پيش است قابليت ثبت معنوي و ثبت ناملموس را دارد هم‌چنان چه اين گنجينه‌ها و الواح از نظر فيزيکي و ملوس نيز قابل توجه هستند.

وي مهمترين مسئله را شناساندن و معرفي اين گنجينه معنوي به مردم دانست و گفت: بسياري از مردم ما هنوز از مفهوم و ارزش معنوي اين اثر پيش از اينکه يک اثر گنجينه اي باشد اطلاعي ندارند.

به گفته اين مقام مسوول در انجمن مفاخر معماري ايران؛ منشور کوروش داراي پيامي است که باعث مباهات بشر است که يک امپراطوري پرقدرتي چون ايران در دو هزار و پانصد سال پيش، منشوري را به عنوان منشور آزادي بشر و منشور حقوق بشر ثبت کرده است.

قهاري در پايان از رسانه ها به ويژه رسانه‌هاي ملي معرفي اين گنجينه معنوي را خواستار شد. /119

انتهای پیام/

کد خبر 1389062133